Udgivet d. 22. december 2021

Fra husdrømme til drømmehuse

Vil du bygge dit eget hus, er der ikke mangel på husfirmaer, der vil levere et drømmehus. Det store spørgsmål er, om det også er dit drømmehus? Det siger chefarkitekt Mikkel Stewart fra Interplan Huse, der gennem de sidste 5 år har tegnet huse til nybyggere, der insisterer på, at deres hus skal afspejle deres personlighed og individualitet.

”Vores kunder er ofte dem, der ikke kan se sig selv i et standardhus, men på den anden side heller ikke præcis ved, hvad de leder efter. De vil bygge selv, fordi det skal være helt deres eget hus. Men hvad det er, der gør det til deres, kan være svært at sætte fingeren på. Det hjælper vi dem så med. Vi lytter til det, de ønsker sig. Men leder efter det, de ikke vidste, at de drømte om,” siger Mikkel Stewart.

Farvel til klicheerne

For Mikkel og hans kolleger hos Interplan Huse er det en ambition at redefinere drømmehuset. I dag er det ord blevet en ejendomsmæglerkliché på linje med et stenkast fra vandet, mener han. I stedet vil han tegne og bygge huse, der henter inspiration fra drømme, som de i virkeligheden fungerer.

”Ingen går jo rundt og drømmer om en perfekt grundplan eller en genial placering af ovenlysvinduer,” uddyber Mikkel. ”Drømme handler om brudstykker, fornemmelser og følelser, som er svære at sætte ord på. Betyder det, at de er mindre vigtige? Tværtimod. For mig er et drømmehus den løse skitse, der bor i kundens hoved, men kun viser sig i glimt og fornemmelser. At bringe de følelser fra tanke til tegning ser jeg som vores vigtigste opgave.”

”Vi lytter til det, du ønsker dig. Men leder efter det, du ikke vidste, at du drømte om.”

Teamwork

Kreativitet er kernen i de løsninger, Interplan Huse leverer. Men den kan ikke stå alene uden et tæt samarbejde med dygtige konstruktører og byggeledere, der sikrer, at det byggetekniske ligger på et meget højt niveau.

”Når vores arkitekter i samarbejde med kunden udvikler en utraditionel detalje eller går til kanten med en ide, er det i sidste ende konstruktørerne og byggelederne, der siger god for det. Det skal være teknisk i orden – og det skal overholde de budgetrammer, vi arbejder inden for,” understreger Mikkel, der også er glad for det showroom, der er en del af Interplan Huses nye domicil på Roskildevej.

”Det er et inspirerende sted at møde kunderne. Du sidder mellem materialer, udstyr og indretningsideer, så du kan både se, røre og fornemme forskellige muligheder. Det gør det nemmere at udveksle ideer og vise præcis, hvad du mener, når du skal forklare, hvad du leder efter i dit nye hus.”

Arkitekttegnet for alvor

I 2021 tegnede Interplan Huse 40 huse til nybyggere, der ikke bare ønskede et hus at leve i, men også ville have bolig, der rummede en fortælling om dem selv. Det er det, vi gør, og det er det, vi tror på, forklarer Mikkel:

”Min ambition er, at du kan mærke forskellen, når du ser og træder ind i et vores huse. ”Arkitekttegnet” ikke en label, du klistrer på, fordi der tilfældigvis var en akademiker i huset, da du satte stregerne. Det er et resultat af en proces og en måde at arbejde på, som placerer byggeriet rigtigt i landskabet og ser huset i den individuelle kontekst, en familie altid er. Et arkitekttegnet hus er et hus, der skabt til de mennesker, der bor i det og de omgivelser, det er placeret i.”

Bestil katalog

    Hvorfor kontakter du os?

    Book et møde